Posjet Dardi

darda 1Korisnici projekta "Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe u Donjem Miholjcu" zajedno s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac posjetili Općinsko društvo Crvenog križa u Dardi.

Posjet je započeo obilaskom prostorija u Mecama, gdje su ih dočekali korisnici projekta "Socijalnim uključivanjem do aktivnog starenja".

Oba projekta provode se u cilju poboljšanja kvalitete života starijih osoba.

Druženje je započelo nastupom zbora iz Donjeg Miholjca. U nastavku je poznati baranjski pjesnik Adam Bešlin recitirao poeziju te je poklonio svoju zbirku pjesama domaćinu i gostima. Domaćini i gosti su razmijenili darove, te je voditeljica projekta za starije osobe prezentirala aktivnosti koje se provode. Zatim je uslijedio obilazak jezera Đola i dvorca Eszterhazy te ručak i ležeran program prepun pjesme i plesa.

Na druženju je sudjelovalo šezdesetak korisnika, te volonteri i djelatnici Crvenih križeva.

darda 2

Organizirane dnevne aktivnosti

Od 01. svibnja 2014.g. u Gradskom društvu Crvenog križa Donji Miholjac provodi se projekt "Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe u Donjem Miholjcu" iz sredstava dobivenih od Ministarstva socijalne politike i mladih. Cilj je projekta unaprijediti kvalitetu života starijih osoba organiziranjem različitih vrsta aktivnosti na kojima korisnici sudjeluju prema svojim interesima.

Najzastupljenije su radionice izrade ručnih radova te različitih dekorativnih i uporabnih predmeta, gdje se korisnici potiču na kreativno izražavanje kao i na istraživanje različitih tehnika s kojima se ranije nisu susretali.

kreativne radionice

 

Kroz aktivnosti korisnici dolaze u dodir s volonterima i djelatnicima, s djecom i mladima, a iz te interakcije često se rađaju zanimljive ideje i suradnje.

kreativne radionice3

Korisnici projekta pripadaju trećoj dobnoj skupini, no često se kao volonteri i suradnici uključuju i mlade stručne osobe, koje svojim iskustvom u određenim područjima pomažu u održavanju visoke kvalitete projektnih aktivnosti.

zdravstveno preventivne aktivnosti

Ukoliko želite postati dio naše zajednice zadovoljnih korisnika, obratite nam se putem telefona 631-410 ili osobnim dolaskom.

Partneri i donatori