Djelovanje u katastrofama

Prema Zakonu o Hrvatskom Crvenom križu osnovni ciljevi Hrvatskoga Crvenog križa su ublažavanje ljudskih patnji, a osobito onih izazvanih velikim prirodnim, ekološkim i drugim nesrećama, s posljedicama masovnih stradanja i epidemijama.

Kontinuiranim djelovanjem u smjeru pripreme svojih ljudskih i materijalnih resursa i potencijala Hrvatski Crveni križ nastoji se što kvalitetnije pripremiti da zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, te svim drugim subjektima zaduženim za djelovanje u kriznim situacijama u slučaju potrebe brzo i djelotvorno odgovori na sve izazove s kojima bude suočen.

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac svjesno svoje odgovornosti i uloge u takvim situacijama poduzelo je mjere priprema u skladu sa svojim financijskim, materijalnim i kadrovskim mogućnostima vodeći pri tome računa o mogućim opasnostima i događajima koji se mogu dogoditi na području djelovanja.

Apel za pomoć stradalima na Haitiju

 

Hrvatski Crveni križ prikuplja novčanu pomoć za stanovništvo stradalo na Haitiju koji je pogodio razorni uragan. Broj žrtava je u porastu te je stanovništvo Haitija u velikoj potrebi za humanitarnom pomoći.

 

Svi građani koji žele pomoći stradalima u Haitiju, donacije mogu uputiti:

uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb,

broj: IBAN HR6923400091511555516; poziv na broj: 18

(za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X)

internetskom donacijom na http://www.hck.hr

 

Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.

 

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na žiro račun Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koja koordinira pomoć donatora, a koja se sastoji u osiguranju pitke vode, zdravstvenim aktivnostima, poboljšanju sanitarnih i higijenskih uvjeta i osiguranju smještaja za stradalo stanovništvo.

 

Haiti

Partneri i donatori