Solidarnost na djelu

 

solidarnost
 

U četvrtak, 9. listopada 2014. održana je u Donjem Miholjcu 42. sabirna akcija Solidarnost na djelu. U akciji su sudjelovali učenici osnovne i srednje škole iz Donjeg Miholjca, te volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Prikupljen je iznos od 8.337,00 kuna.

U Rakitovici je akcija Solidarnosti održana u nedjelju, 12. listopada. Prikupljeno je ukupno 1.385,50 kuna.

Prikupljeni novac raspodijelit će se za školske kuhinje, za socijalni program društva, za poplavljena područja i za socijalne programe HCK.

Prevencija socijalne isključenosti

Od 01.11.2014. započela je provedba projekta Prevencija socijalne isključenosti starijih osoba u Donjem Miholjcu iz sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih.

Kroz projekt se obavlja prijevoz starijih osoba u zdravstvene i ostale javne ustanove kao i informirnje u uvjetima zaključenja i raskidanja te pravnim učincima ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju u svrhu sprečavanja njihove zloupotrebe.

Prijevoz u bolničke centre u Osijeku i Našicama obavljati će se dva puta tjedno (ponedjeljkom i srijedom) uz prethodnu najavu putem telefona 631-410.

Puna školska torba

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac provodi od kolovoza projekt "Puna školska torba" iz sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih.

Projekt je prijavljen na Poziv za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015.g. u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Donji Miholjac.

Dobivenim sredstvima financirat će se nabavka dijela školskog pribora za djecu iz ugroženih obitelji. Projektom je obuhvaćeno ukupno 130 djece s  područja grada Donjeg Miholjca i općina Viljevo, Podravska Moslavina, Magadenovac i Marijanci.

Započela podjela školskog pribora

Početak je nove školske godine, što znači da se treba dobro opremiti za nastavu. U prostorijama Crvenog križa započela je podjela kompleta školskog pribora nabavljenih u sklopu projekta "Puna školska torba" kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih a provodi Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb.

Komleti sadrže školsku torbu prilagođenu uzrastu pojedinog djeteta, pernicu, bilježnice te dio likovnog i tehničkog pribora.

puna kolska torba

Školski obrok

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac provodi od rujna projekt "Školski obrok" iz sredstava Ministarstva socijalne politike i mladih.

Projekt je prijavljen na Poziv za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2015.g. u partnerstvu s OŠ "August Harambašić" Donji Miholjac, OŠ Hrvatski sokol Podgajci Podravski, OŠ Ante Starčevića Viljevo i OŠ "Matija Gubec" Magadenovac.
Dobivenim sredstvima financirat će se prehrana djece iz ugroženih obitelji u školskim kuhinjama.

Projektom je obuhvaćeno trenutno 90 djece s  područja grada Donjeg Miholjca i općina Viljevo, Podravska Moslavina, Magadenovac i Marijanci. Očekujemo da će se ovaj broj s vremenom povećavati.

Partneri i donatori