Preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija"

 

 

Na inicijativu Odjela prevencije Osječko-baranjske županije i Policijske postaje Donji Miholjac, dana 19. ožujka 2015. godine od 10,00 do 12,00 sati održana je na prostoru ispred trgovačkog centra "Konzum"  preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija". U akciji su sudjelovali i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac realističnim prikazom ozljeda nastalih uslijed rukovanja oružjem te pokaznom vježbom iz prve pomoći.

prevencija1

Preventivni projekt "Zajedno više možemo"

 

prevencija dm3

27. travnja u Osnovnoj školi „August Harambašić“ u Donjem Miholjcu održana je radionica "Prevencija ovisnosti" u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ kojeg provodi PU osječko-baranjska.

 

Radionicu je pred učenicima šestih razreda održala Matea Samardžić, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac.

 

Po završetku prezentacije djeca su na dobivenim kartonskim knjižicama uz pomoć policijskog službenika PU osječko-baranjske Roberta Škorvage ostavila otiske svojih papilarnih linija.                                                               

                                                  

"Zajedno više možemo"

prevencija2a

U srijedu, 29.04.2015.g. održana je druga po redu radionica na temu "Prevencija ovisnosti" u sklopu nacionalnog preventivnog projekta "Zajedno više možemo" PU osječko-baranjske.

 Radionicu su pred učenicima šestih razreda održali Matea Samardžić i Mihael Marašek, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac, uz prisustvovanje policijskog službenika Roberta Škorvage.

 

prevencija2cPo završetku prezentacije održan je dio radionice pod nazivom "Moj otisak prsta", koji je učenicima ujedno bio i najzanimljiviji.

"Zajedno više možemo" u Podravskim Podgajcima

prevencija ovisnosti podgajciU utorak, 12. svibnja 2015.g. u Osnovnoj školi Hrvatski sokol u Podgajcima Podravskim održana je za učenike šestih razreda radionica "Prevencija ovisnosti". Radionica je održana u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi PU Osječko-baranjska. Nakon prezentacije koju je vodila djelatnica Crvenog križa, policijski službenik Odjela prevencije održao je dio radionice "Moj otisak prsta", koji je djeci bio osobito zanimljiv.

moj otisak prsta podgajci

Posjet delegacije HCK Donjem Miholjcu

posjet delegacije hckU srijedu, 10.06.2015.g. delegacija HCK na čelu s izvršnim predsjednikom gospodinom Robertom Marktom, u sklopu posjeta društvima Crvenog križa na području Osječko-baranjske županije, obišla je Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac.

 Posjet je započeo sastankom s predstavnicima GDCK Donji Miholjac uz prisustvo Gradonačelnika Grada Donjeg Miholjca i Predsjednika DCK Osječko-baranjske županije.

 Predstavnici GDCK Donji Miholjac pripremili su kraće izlaganje o stanju u svom društvu, realizaciji programa i poteškoćama s kojima se susreću. Delegaciju su pozdravili i korisnici aktivnosti za starije osobe uz kratak prigodni program te predstavnik mladeži.

delegacija hck

Prevencija ovisnosti u Viljevu i Magadenovcu

I ove školske godine Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac nastavilo je suradnju s policijskim službenicima u provedbi nacionalnog preventivnog projekta "Zajedno više možemo" PU osječko-baranjske. U srijedu, 02.12.2015.g. su održane dvije radionice na temu "Prevencije ovisnosti" u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Viljevu, a u petak jedna radionica u Osnovnoj školi "Matija Gubec" Magadenovac. Radionicu su održali volonteri GDCK Donji Miholjac uz sudjelovanje policijskog službenika PP Donji Miholjac Roberta Vrbešića. Na tri provedene radionice sudjelovalo je ukupno 64 učenika šestih razreda.

prevencija ovisnosti viljevo

 

Zajedno više možemo 2017

U četvrtak, 09.02.2017. godine održana je u OŠ "Hrvatski sokol" u Podravskim Podgajcima radionica prevencije ovisnosti u suradnji s PP Donji Miholjac. Na radionici je sudjelovalo 15 učenika šestog razreda.

Ovakve radionice na našem području već treću godinu zaredom provode se s učenicima šestih razreda u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi PU Osječko-Baranjska u suradnji s odgojno-obrazovnim institucijama te Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac.

 

zajedno vie moemo

Prevencija ovisnosti u Viljevu

prevencija
U utorak, 14.02.2017. godine održana je u OŠ Ante Starčevića Viljevo radionica prevencije ovisnosti u suradnji s PP Donji Miholjac. Na radionici je sudjelovalo 26 učenika šestog razreda.
Radionica je provedena u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi PU Osječko-Baranjska u suradnji s odgojno-obrazovnim institucijama te Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac.

"Zajedno više možemo" u Magadenovcu

MAgadenovac

 

15. veljače 2017.g. održana je u OŠ "Matija Gubec" u Magadenovcu radionica prevencije ovisnosti u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi Policijska uprava Osječko-baranjska u suradnji s obrazovnim institucijama.

 Na provedbi radionica prevencije, koje se provode s učenicima šestih razreda, već treću godinu za redom PU Osječko-baranjska ostvaruje uspješnu suradnju s društvima Crvenog križa iz naše županije.

Radionicu su u Magadenovcu proveli volonterka Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac Matea Samardžić i djelatnik Policijske postaje Donji Miholjac Robert Vrbešić.

Sudionici, kojih je bilo preko 30, mogli su naučiti nešto novo o vrstama ovisnostima i načinima njihove prevencije, a na kraju se održao djeci osobito zanimljiv dio radionice "Moj otisak prsta".

 

Moj otisak prsta

Partneri i donatori