Mihaela Šimunović

Raspored akcija Dobrovoljnog darivanja krvi za 2019. godinu možete vidjeti ovdje.

 

Grad Donji Miholjac potpisao je dana 30.05.2018. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Žene zajedno – za bolju budućnost naše zajednice“ vrijedan 5.922.992.00 kuna. Projekt u 100%-nom iznosu financira EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava „Zaželi-Program zapošljavanja žena“.

Projekt će se provoditi ukupno 30 mjeseci. Provedbom projekta omogućit će se zapošljavanje 40 nezaposlenih žena s područja Grada Donjeg Miholjca, Općine Magadenovac i Općine Marijanci. Novozaposlene žene će pružiti podršku i pomoć u kući za 160 korisnika, a riječ je o starijim osobama, osobama s invaliditetom te bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj će se skupini nezaposlenih žena omogućiti i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi stekle znanja i vještine kojima će biti konkurentnije na tržištu rada, kao i nabavka bicikla za svakodnevne aktivnosti u pružanju pomoći. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 40 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 160 krajnjih korisnika.

Nositelj projekta je Grad Donji Miholjac, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Donji Miholjac, Općina Magadenovac, Općina Marijanci, DUGA Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti i Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac.

Srijeda, 09 Siječanj 2019 08:45

Zajedno za društvo jednakih mogućnosti

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek (GDCK Osijek) nositelj je projekta „Zajedno za društvo jednakih mogućnosti“ u vrijednosti od 5.065.949,00 kuna koji je odobren od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (MDOMSP) u sklopu Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).  Razdoblje provedbe projekta je jedna godina, od 29. lipnja 2018. do 28. lipnja 2019. godine.

Uz nositelja na projektu sudjeluje još 7 partnerskih društava Crvenog križa (ODCK Darda, GDCK Donji Miholjac, GDCK Đakovo, GDCK Našice, GDCK Orahovica, GDCK Pakrac i GDCK Požega) koji će direktno provoditi aktivnosti projekta na području koje obuhvaća Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku županiju. Temeljni cilj projekta je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva.

Korisnici obuhvaćeni projektom podijeljeni su u dvije kategorije sa sljedećim pravom prvenstva:

  • Samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb.
  • Samci i kućanstva s raspoloživim ekvivalentnim dohotkom ispod praga rizika od siromaštva sukladno Anketi o dohotku stanovništva 2016. godine Državnog zavoda za statistiku objavljenoj u rujnu 2017. godine.

Korisnici projekta podijeljeni su u dvije dobne skupine: 0-3 godine i 4 i više godina, te su i paketi prilagođeni njihovim potrebama.  Podjelom paketa hrane obuhvatiti će se 7.491 korisnika kojima će se paketi hrane dijeliti 3 puta u godini dana, dok će podjelom higijenskih paketa biti obuhvaćeno 8.942 korisnika kroz jednokratnu podjelu.Također, projektom je predviđena podjela školske opreme za 1.380 osnovnoškolaca.

Kroz projekt će se pokrenuti i kampanje za podizanje svijesti građana o doniranju hrane i sprječavanju bacanja hrane u svrhu prikupljanja dodatnih 1000 paketa za najugroženije među korisnicima.

Popratne aktivnosti obuhvaćene projektom uključuju edukacije korisnika o upravljanju kućnim budžetom, predavanja o zdravoj prehrani, radionice kuhanja, edukaciju djece osnovnoškolskog uzrasta o zdravoj prehrani, akcije mjerenja tlaka i šećera, te računalne analize sastava tijela koje će korisnicima omogućiti praćenje rizičnih zdravstvenih čimbenika.

Za informacije o provedbi projekta na području djelovanja GDCK Donji Miholjac i uvjetima za uvrštavanje u popis korisnika, obratite nam se putem telefona 631-410 ili osobnim dolaskom.

Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 18:15

Zimko 2019

Na malonogometnom turniru Zimko 2019. u Donjem Miholjcu organizacije NK Jedinstvo Donji Miholjac održanog u razdoblju od 2.1. do 5.1., sudjelovala je i ekipa Mladih Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac.

Mladi su se natjecali u kategoriji U-16 i ostvarili sjajno drugo mjesto, a ujedno su promovirali svoje aktivnosti i dobro se zabavili s vršnjacima.

Čestitamo svim sudionicima i nadamo se da se vidimo i dogodine!

 

Utorak, 24 Rujan 2013 09:57

Svjetski dan prve pomoći 14.09.2013.

Svjetski dan prve pomoći u ovoj godini organiziran je u cijeloj Hrvatskoj pod geslom "Pružimo prvu pomoć-spasimo svaki ugroženi život" kroz pokazne vježbe putem "Lanca pomoći i solidarnosti"

U subotu 14. rujna 2013.g. Klub mladeži Crvenog križa Donji Miholjac izveo je kod autobusnog kolodvora u Donjem Miholjcu pokaznu vježbu pružanja prve pomoći ozlijeđenima kod nezgode.

Vježba je uspješno izvedena i popraćena velikim zanimanjem građana Donjeg Miholjca.

Ponedjeljak, 19 Rujan 2016 07:40

Sigurnost na vodi 2016

U sklopu projekta "Sigurnost na vodi" kojeg GDCK Donji Miholjac provodi sredstvima dobivenim od Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja Hrvatskog Crvenog križa, 17. rujna članovi Kluba mladih GDCK Donji Miholjac u pratnji naših djelatnika i volontera posjetili su Općinsko društvo Crvenog križa Darda.

U Dardi su skupa s članovima mladih ODCK Darda imali prilike naučiti ponešto o kodovima sigurnosti na vodi, ali i posjetiti obližnje Kopačevo. Najzanimljiviji dio posjeta mladima je bila vožnja brodom u Kopačkom ritu gdje su naučili mnogo toga o ovom važnom eko-sustavu.

Zahvaljujemo se domaćinima koji su se potrudili da ovaj posjet prođe u izuzetno ugodnom raspoloženju, i unaprijed se radujemo prilici da ih ugostimo u Donjem Miholjcu.

 

darda

Petak, 05 Rujan 2014 11:28

Sigurnost na vodi

U sklopu projekta "Sigurnost na vodi" Službe spašavanja tijekom ljetnih mjeseci  preventivno se djelovalo na sigurniji boravak kupača na lokalnim kupalištima.

04.09.2014.g. na bazenima Bizovačkih toplica održana je jednodnevna radionica za plivače početnike i plivače dobnog uzrasta od 7 do 14 godina. Grupnu radionicu djece vodio je uz djelatnike GDCK Donji Miholjac mag. kineziologije Dinko Puljić.

Cilj projekta "Sigurnost na vodi" Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja HCK je prevencija nesreća vezanih uz vodu.

dsc06152

Utorak, 26 Srpanj 2016 10:45

Radionica odgovornog ponašanja na vodi

Djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac održali su u srijedu, 06. srpnja 2016.g radionicu sigurnog ponašanja u vodi s grupom od 12 djece i mladih. Radionica se održala na bazenima Bizovačkih toplica. Sudionici su se dobro zabavili i pritom naučili mnogo korisnih informacija vezanih za boravak u vodi i oko vode.

 

radionica Bizovac

Nedjelja, 31 Siječanj 2016 15:41

Posao u GDCK Donji Miholjac

Trenutno nema raspisanih natječaja za posao

Stranica 1 od 6