Mihaela Šimunović

Utorak, 14 Svibanj 2019 12:37

23. državno natjecanje mladih HCK

Od 10. do 12. svibnja u Našicama se održalo 23. Državno natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa. 

Škola domaćin natjecanja je bila OŠ Dore Pejačević, gdje je organiziran smještaj natjecatelja i prehrana svih sudionika. Natjecalo se preko 150 učenika, pobjednika gradskih, odnosno međužupanijskih natjecanja, u dvije kategorije – podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole).

Utorak, 14 Svibanj 2019 12:32

Podjela paketa higijene korisnicima ZMN

U tijeku je podjela paketa higijenskih potrepština korisnicima projekta "Zajedno za društvo jednakih mogućnosti" odobrenog u sklopu FEAD-a.

Paketi će se dijeliti sve do isteka zaliha.

Utorak, 14 Svibanj 2019 12:16

Posjet djece iz DV "Pinokio"

Povodom Međunarodnog dana Crvenog križa posjetila su nas djeca iz Dječjeg vrtića Pinokio. Razgovarali smo o različitim aktivnostima koje Crveni križ provodi a volonteri su nam pokazali reanimaciju na lutki i zbrinjavanje ozljeda na plišancima

Utorak, 14 Svibanj 2019 12:12

Smotra postignuća

U susret obilježavanju 8. svibnja, Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, kojim započinje Tjedan crvenog križa i traje do 15. svibnja, Društvo Crvenog križa Osječko baranjske županije obilježilo je 20 godina djelovanja. Izvršena je smotra Interventnog tima i opreme za djelovanje u kriznim situacijama, a smotru je izvršio Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Smotra se održala u Dardi, 07. svibnja 2019.g.

Utorak, 09 Travanj 2019 12:43

Pravila nabave

Zakonom o javnoj nabavi (NN 120/16) kao javni naručitelji definirani su subjekti koji:

  1. imaju pravnu osobnost
  2. osnovani su posebno u svrhu zadovoljavanja potreba u općem interesu, koje nemaju industrijski ili trgovački značaj, i
  3. u iznosu većem od 50 % financira ih javni naručitelj ili su podložna upravljačkom nadzoru od strane javnog naručitelja ili je više od polovine članova njihovih upravnih, upravljačkih ili nadzornih tijela imenovao javni naručitelj.

Slijedom toga, a obzirom da nije ispunjen uvjet u pogledu financiranja, Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac nije obveznik Zakona o javnoj nabavi, te u pogledu nabavke roba i usluga primjenjuje opća pravila za neobveznike javne nabave koja su dostupna na poveznici.

Osvojeno drugo mjesto na natjecanju!

Održana gradska razina natjecanja ekipa Crvenog križa u Donjem Miholjcu

Srijeda, 06 Ožujak 2019 14:21

Pokladna zabava

Korisnici projekta dnevnih aktivnosti za starije osobe sudjelovali su u utorak na pokladnoj zabavi u prostorijama Crvenog križa.
Uz korisnike, prisutni su bili i volonteri, a da je atmosfera bila više nego dobra da se zaključiti po fotografijama.

Stranica 1 od 7