Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 18:15

Zimko 2019

Napisao
Na malonogometnom turniru Zimko 2019. u Donjem Miholjcu organizacije NK Jedinstvo Donji Miholjac održanog u razdoblju od 2.1. do 5.1., sudjelovala je i ekipa Mladih Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Mladi su se natjecali u kategoriji U-16 i ostvarili sjajno drugo mjesto, a ujedno su promovirali svoje aktivnosti i dobro se zabavili s vršnjacima. Čestitamo svim sudionicima i nadamo se da se vidimo i dogodine!  
Svjetski dan prve pomoći u ovoj godini organiziran je u cijeloj Hrvatskoj pod geslom "Pružimo prvu pomoć-spasimo svaki ugroženi život" kroz pokazne vježbe putem "Lanca pomoći i solidarnosti" U subotu 14. rujna 2013.g. Klub mladeži Crvenog križa Donji Miholjac izveo je kod autobusnog kolodvora u Donjem Miholjcu pokaznu vježbu pružanja prve pomoći ozlijeđenima kod nezgode. Vježba je uspješno izvedena i popraćena velikim zanimanjem građana Donjeg Miholjca.
Petak, 12 Lipanj 2015 09:11

Posjet Dardi

Napisao
Korisnici projekta "Organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe u Donjem Miholjcu" zajedno s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac posjetili Općinsko društvo Crvenog križa u Dardi. Posjet je započeo obilaskom prostorija u Mecama, gdje su ih dočekali korisnici projekta "Socijalnim uključivanjem do aktivnog starenja". Oba projekta provode se u cilju poboljšanja kvalitete života starijih osoba. Druženje je započelo nastupom zbora iz Donjeg Miholjca. U nastavku je poznati baranjski pjesnik Adam Bešlin recitirao poeziju te je poklonio svoju zbirku pjesama domaćinu i gostima. Domaćini i gosti su razmijenili darove, te je voditeljica projekta za starije osobe prezentirala aktivnosti koje se provode. Zatim je uslijedio obilazak jezera Đola i dvorca Eszterhazy te ručak i ležeran program prepun pjesme i plesa. Na druženju je sudjelovalo šezdesetak korisnika, te volonteri i djelatnici Crvenih križeva.
Srijeda, 09 Rujan 2015 08:48

Započela podjela školskog pribora

Napisao
Početak je nove školske godine, što znači da se treba dobro opremiti za nastavu. U prostorijama Crvenog križa započela je podjela kompleta školskog pribora nabavljenih u sklopu projekta "Puna školska torba" kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih a provodi Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb. Komleti sadrže školsku torbu prilagođenu uzrastu pojedinog djeteta, pernicu, bilježnice te dio likovnog i tehničkog pribora.
Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 09:35

Solidarnost na djelu

Napisao
    U četvrtak, 9. listopada 2014. održana je u Donjem Miholjcu 42. sabirna akcija Solidarnost na djelu. U akciji su sudjelovali učenici osnovne i srednje škole iz Donjeg Miholjca, te volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Prikupljen je iznos od 8.337,00 kuna. U Rakitovici je akcija Solidarnosti održana u nedjelju, 12. listopada. Prikupljeno je ukupno 1.385,50 kuna. Prikupljeni novac raspodijelit će se za školske kuhinje, za socijalni program društva, za poplavljena područja i za socijalne programe HCK.
Petak, 17 Svibanj 2013 11:21

Tjedan Crvenog križa

Napisao
Povodam Tjedna Crvenog križa GDCK Donji Miholjac održalo je pokaznu vježbu pružanja prve pomoći na Trgu Ante Starčevića u središtu Donjeg Miholjca. Tako su građani Donjeg Miholjca imali priliku vidjeti realističan prikaz pružanja prve pomoći koji su im prezentirali članovi Kluba mladeži i podmladka Crvenog križa Donji Miholjac. Svi su unesrećeni na adekvatan način zbrinuti, a ozljede su sanirane, što nam je potvrdila i voditeljica Kluba Kristina Vorih. Osim spomenute vježbe u Tjednu Crvenog križa održane su i radionice za učenike osnovnih i srednje škole, prikupljani su prilozi za humanitarni rad te podjela promidžbenih materijala.  
Dana 15. listopada 2016.g. održana je izborno-izvještajna skupština Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Na sjednici su članovi Skupštine birali nova tijela Kluba mladih - Odbor i Predsjednika. U Odbor Kluba mladih izabrani su Matea Samardžić, Matija Patajac i Adam Slačanac. Za predsjednika Kluba mladih u narednom mandatnom razdoblju izabran je Adam Slačanac. Po prvi put, Klub mladih imao je priliku birati i svog predstavnika za zastupnika u Skupštini Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Mlade će u Skupštini GDCK Donji Miholjac predstavljati Adam Slačanac.      
Utorak, 12 Svibanj 2015 11:17

Radionice eksperimentalne pedagogije

Napisao
Od 08. do 10. svibnja 2015.g. u nastavno-sportskoj dvorani i vanjskim igralištima Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac održale su se radionice eksperimentalne pedagogije u sklopu projekta "Volume UP for volunteering" kojeg provodi Hrvatski Crveni križ u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac, a kojeg financira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Na radionicama su članovi Skupine Cirkorama iz Zagreba učili sudionike različitim cirkuskim vještinama poput akrobalansa, žongliranja s lopticama i čunjevima, modeliranja balona te upravljanja kiwidom i drugim objektima. Svladavanje cirkuskih akrobacija sudionicima pomaže u razvoju drugih vještina poput koncentracije, koordinacije, motivacije i samodiscipline, te potiče kreativno mišljenje i samopouzdanje. Na radionicama je sudjelovalo dvadesetak djece i mladih iz Donjeg Miholjca i okolice.
Srijeda, 11 Svibanj 2016 07:35

Radionica zdrave prehrane u DV Pinokio

Napisao
09.svibja 2016.g. održana je u Dječjem vrtiću Pinokio radionica zdrave prehrane na kojoj su sudjelovala djeca uzrasta pet i šest godina. Volonteri Crvenog križa razgovarali su s djecom o osnovama zdrave prehrane i razveselili ih prirodnim voćnim sokovima koje su sami radili.
Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 09:03

Pokazna vježba

Napisao
Hrvatski Crveni križ i nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca diljem svijeta obilježila su Svjetski dan prve pomoći - 13. rujna pod motom: Budi heroj, spašavaj živote! U Donjem Miholjcu održana je tim povodom pokazna vježba iz prve pomoći na novouređenom gradskom trgu. Vježbu su izveli mladi Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac pred mnoštvom znatiželjnih prolaznika.
Stranica 1 od 3