Utorak, 28 Siječanj 2020 14:09

Plan akcija DDK za 2020.g.

Raspored akcija dobrovoljnog darivanja krvi za 2020.g. možete pogledati na ovoj poveznici
View the embedded image gallery online at:
https://ckdm.hr/sto-radimo/ddk#sigProIdf76061b2c3
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je u listopadu i studenom odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka i to muškarcima koji su darovali krv više od stotinu puta te ženama koje su krv darivale više od 75 puta.  Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za darivanja u 2017.g. primilo je 137 darivatelja . Za darivanja u 2018.g. odlikovanja je primilo ukupno 148 darivatelja. Na prijemu kod Predsjednice bili su i naši sugrađani Željko Dumančić i Branko Kiseljak.  
Raspored akcija Dobrovoljnog darivanja krvi za 2019. godinu možete vidjeti ovdje.  
Petak, 24 Ožujak 2017 09:11

Plan akcija DDK

Plan akcija DDK za 2017.g.   Plan akcija DDK za 2018.g.  
Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Dan dobrovoljnih davatelja krvi- 25. listopada, na dan kada je u organizaciji Crvenog križa u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog davanja krvi. Otada pa sve do danas, ovaj dan je za Hrvatski Crveni križ iznimno važan, i obilježava se u gotovo svim društvima Crvenog križa diljem Lijepe naše. Povodom Dana dobrovoljnih davatelja krvi u četvrtak, 27. listopada u Domu Crvenog križa u Donjem Miholjcu održana je izvještajna skupština na kojoj su dodijeljena priznanja višestrukim davateljima krvi. Priznanja su dobila 25 višestruka davatelja, a osobito ističemo Medved Dalibora i Dumančić Tihomira iz Donjeg Miholjca, koji su dobili priznanje za 75 davanja krvi. Upućujemo čestitke svim dobrovoljnim davateljima krvi i želimo im dobro zdravlje i sreću uz osobni uspjeh i zadovoljstvo u životu.  
Srijeda, 23 Svi 2012 13:26

Dobrovoljno davalaštvo krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek okuplja i organizira davatelje krvi po mjestu stanovanja, rada i školovanja. Davatelj krvi može biti svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina starosti. Muškarci krv mogu dati svaka 3, a žene svaka 4 mjeseca. U cilju osiguranja dostatnih količina krvi Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac provodi sljedeće aktivnosti: izrada godišnjeg vremenika akcija davanja krvi u dogovoru s Odjelom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek i aktivima DDK, organiziranje akcija dobrovoljnog davanja krvi, vođenje baze podataka dobrovoljnih davatelja i broja davanja, te izdavanje potrebnih potvrda, organiziranje proslave Dana dobrovoljnih davatelja krvi i dodjela priznanja i zahvalnica, promidžba dobrovoljnog davalaštva krvi, opremanje i poboljšanje uvjeta za provođenje akcija dobrovoljnog davanja krvi, edukacija profesionalaca i volontera.