U subotu 09.03. održano je gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa na kojem su svoje znanje pokazale ekipe u kategorijama mladeži i podmlatka. Na natjecanju su sudjelovale ekipe osnovnih škola "August Harambašić" Donji Miholjac i "Hrvatski sokol" Podravski Podgajci, te Srednje škole Donji Miholjac. Natjecatelji su pokazali svoju vještinu i znanje pružanja prve pomoći te znanje vezano za međunarodno humanitarno pravo i povijest Crvenog križa. Čestitamo svim ekipama na dobrim rezultatima a pogotovo ekipama Srednje škole Donji Miholjac i Osnovne škole August Harambašić Donji Miholjac koje su se plasirale na Međužupanijsko natjecanje koje će se održati 06.04. u Valpovu! Sretno ekipama u daljnjem natjecanju!
Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 18:15

Zimko 2019

Na malonogometnom turniru Zimko 2019. u Donjem Miholjcu organizacije NK Jedinstvo Donji Miholjac održanog u razdoblju od 2.1. do 5.1., sudjelovala je i ekipa Mladih Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Mladi su se natjecali u kategoriji U-16 i ostvarili sjajno drugo mjesto, a ujedno su promovirali svoje aktivnosti i dobro se zabavili s vršnjacima. Čestitamo svim sudionicima i nadamo se da se vidimo i dogodine!  
Utorak, 24 Rujan 2013 09:57

Svjetski dan prve pomoći 14.09.2013.

Svjetski dan prve pomoći u ovoj godini organiziran je u cijeloj Hrvatskoj pod geslom "Pružimo prvu pomoć-spasimo svaki ugroženi život" kroz pokazne vježbe putem "Lanca pomoći i solidarnosti" U subotu 14. rujna 2013.g. Klub mladeži Crvenog križa Donji Miholjac izveo je kod autobusnog kolodvora u Donjem Miholjcu pokaznu vježbu pružanja prve pomoći ozlijeđenima kod nezgode. Vježba je uspješno izvedena i popraćena velikim zanimanjem građana Donjeg Miholjca.
Subota, 15 Listopad 2016 11:38

Skupština Kluba mladih GDCK Donji Miholjac

Dana 15. listopada 2016.g. održana je izborno-izvještajna skupština Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Na sjednici su članovi Skupštine birali nova tijela Kluba mladih - Odbor i Predsjednika. U Odbor Kluba mladih izabrani su Matea Samardžić, Matija Patajac i Adam Slačanac. Za predsjednika Kluba mladih u narednom mandatnom razdoblju izabran je Adam Slačanac. Po prvi put, Klub mladih imao je priliku birati i svog predstavnika za zastupnika u Skupštini Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac. Mlade će u Skupštini GDCK Donji Miholjac predstavljati Adam Slačanac.      
Četvrtak, 24 Svibanj 2012 11:27

Radionice

Što sve mladi mogu raditi u Crvenom križu? Zaštita i unapređenje zdravlja: - zdravstveno prosvjećivanje - prevencija AIDS-a, TBC-a, ovisnosti - prva pomoć - poticanje za dobrovoljno darivanje krvi Pomoć zajednici: - akcije solidarnosti - sabirne akcije - programi i projekti Crvenog križa ( COMMO projekt, Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama ) Razvijanje prijateljstva: - sudjelovanje na seminarima i kampovima mladeži te ostalim aktivnostima koje se organiziraju za mlade Širenje znanja: - povijest, ideje i načela Pokreta - Međunarodno humanitarno pravo - prevencija trgovanja ljudima - odgoj za humanost
Srijeda, 11 Svibanj 2016 07:35

Radionica zdrave prehrane u DV Pinokio

09.svibja 2016.g. održana je u Dječjem vrtiću Pinokio radionica zdrave prehrane na kojoj su sudjelovala djeca uzrasta pet i šest godina. Volonteri Crvenog križa razgovarali su s djecom o osnovama zdrave prehrane i razveselili ih prirodnim voćnim sokovima koje su sami radili.
Četvrtak, 24 Svibanj 2012 10:54

Rad s mladima

Cilj je rada s mladima razvijanje osjećaja humanosti, tolerancije, solidarnosti, suosjećanja i razumijevanja među mladima. Sadržaj rada i djelovanja Mladeži Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac određen je pravilima koja donosi Glavni odbor Hrvatskog Crvenog križa. Mladež Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac organizirana je u Klub mladih koji trenutno broji 30-ak članova. Jednom tjedno tijekom školske godine (subotom od 14,00 do 17,00 sati) održavaju se koordinacijski sastanci na kojima se članovi mladeži, u vlastitim prostorijama, informiraju o planiranim aktivnostima i organiziraju za provođenje istih.
Ponedjeljak, 13 Listopad 2014 09:03

Pokazna vježba

Hrvatski Crveni križ i nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca diljem svijeta obilježila su Svjetski dan prve pomoći - 13. rujna pod motom: Budi heroj, spašavaj živote! U Donjem Miholjcu održana je tim povodom pokazna vježba iz prve pomoći na novouređenom gradskom trgu. Vježbu su izveli mladi Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac pred mnoštvom znatiželjnih prolaznika.
Četvrtak, 21 Veljača 2013 09:41

Pokazna vježba

Dana 25. siječnja 2013. god. članovi kluba mladeži Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac održali su pokaznu vježbu  u  OŠ "Hrvatski sokol" u Podravskim Podgajcima. Na vježbi su bili prisutni učenici završnih razreda Osnovne škole, koji su se s velikim zanimanjem aktivno uključili u izvedbu pokazne vježbe. Mladi volonteri GDCK D. Miholjac učenicima su prikazali naćine pružanja prve pomoći unesrećenoj osobi u slućajevima: epileptičnog napada, oživljavanja unesrećene osobe kada je u stanju nesvjesti, te pružanja prve pomoći unesrećenoj osobi koja krvari zbog zadobivenih rana na tijelu.  Pokazanom vježbom članovi kluba mladeži GDCK D. Miholjac još jednom su pokazali visoki stupanj uvježbanosti, što će im zasigurno pomoći u natjecanjima na kojima će sudjelovati tijekom ove 2013. godine.  
Ekipe podmlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac sudjelovale su na međužupanijskom natjecanju koje se održalo 16. travnja u OŠ Dobriše Cesarića u Osijeku. Na natjecanju je sudjelovalo 18 ekipa osnovnih i srednjih škola s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Provjeravalo se znanje natjecatelja o pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu, ljudskim pravima i pružanju prve pomoći. Ekipa podmlatka ostvarila je sedmo mjesto, a ekipa mladeži šesto mjesto. Pobjedničke  ekipe u obje kategorije sudjelovati će na državnom natjecanju koje će se održati 14. svibnja u Kninu.
Stranica 1 od 2