Utorak, 14 Svi 2019 12:16

Posjet djece iz DV "Pinokio"

Povodom Međunarodnog dana Crvenog križa posjetila su nas djeca iz Dječjeg vrtića Pinokio. Razgovarali smo o različitim aktivnostima koje Crveni križ provodi a volonteri su nam pokazali reanimaciju na lutki i zbrinjavanje ozljeda na plišancima
Četvrtak, 09 Veljača 2017 11:45

Zajedno više možemo 2017

U četvrtak, 09.02.2017. godine održana je u OŠ "Hrvatski sokol" u Podravskim Podgajcima radionica prevencije ovisnosti u suradnji s PP Donji Miholjac. Na radionici je sudjelovalo 15 učenika šestog razreda. Ovakve radionice na našem području već treću godinu zaredom provode se s učenicima šestih razreda u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi PU Osječko-Baranjska u suradnji s odgojno-obrazovnim institucijama te Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac.  
Utorak, 28 Travanj 2015 10:29

Preventivni projekt "Zajedno više možemo"

  27. travnja u Osnovnoj školi „August Harambašić“ u Donjem Miholjcu održana je radionica "Prevencija ovisnosti" u sklopu nacionalnog preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ kojeg provodi PU osječko-baranjska.   Radionicu je pred učenicima šestih razreda održala Matea Samardžić, volonterka Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac.   Po završetku prezentacije djeca su na dobivenim kartonskim knjižicama uz pomoć policijskog službenika PU osječko-baranjske Roberta Škorvage ostavila otiske svojih papilarnih linija.                                                                                                                  
    Na inicijativu Odjela prevencije Osječko-baranjske županije i Policijske postaje Donji Miholjac, dana 19. ožujka 2015. godine od 10,00 do 12,00 sati održana je na prostoru ispred trgovačkog centra "Konzum"  preventivna akcija "Manje oružja, manje tragedija". U akciji su sudjelovali i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac realističnim prikazom ozljeda nastalih uslijed rukovanja oružjem te pokaznom vježbom iz prve pomoći.
Utorak, 15 Prosinac 2015 08:09

Prevencija ovisnosti u Viljevu i Magadenovcu

I ove školske godine Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac nastavilo je suradnju s policijskim službenicima u provedbi nacionalnog preventivnog projekta "Zajedno više možemo" PU osječko-baranjske. U srijedu, 02.12.2015.g. su održane dvije radionice na temu "Prevencije ovisnosti" u Osnovnoj školi Ante Starčevića u Viljevu, a u petak jedna radionica u Osnovnoj školi "Matija Gubec" Magadenovac. Radionicu su održali volonteri GDCK Donji Miholjac uz sudjelovanje policijskog službenika PP Donji Miholjac Roberta Vrbešića. Na tri provedene radionice sudjelovalo je ukupno 64 učenika šestih razreda.  
Utorak, 14 Veljača 2017 13:54

Prevencija ovisnosti u Viljevu

U utorak, 14.02.2017. godine održana je u OŠ Ante Starčevića Viljevo radionica prevencije ovisnosti u suradnji s PP Donji Miholjac. Na radionici je sudjelovalo 26 učenika šestog razreda. Radionica je provedena u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi PU Osječko-Baranjska u suradnji s odgojno-obrazovnim institucijama te Gradskim društvom Crvenog križa Donji Miholjac.
Petak, 12 Lipanj 2015 09:35

Posjet delegacije HCK Donjem Miholjcu

U srijedu, 10.06.2015.g. delegacija HCK na čelu s izvršnim predsjednikom gospodinom Robertom Marktom, u sklopu posjeta društvima Crvenog križa na području Osječko-baranjske županije, obišla je Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac.  Posjet je započeo sastankom s predstavnicima GDCK Donji Miholjac uz prisustvo Gradonačelnika Grada Donjeg Miholjca i Predsjednika DCK Osječko-baranjske županije.  Predstavnici GDCK Donji Miholjac pripremili su kraće izlaganje o stanju u svom društvu, realizaciji programa i poteškoćama s kojima se susreću. Delegaciju su pozdravili i korisnici aktivnosti za starije osobe uz kratak prigodni program te predstavnik mladeži.
U utorak, 12. svibnja 2015.g. u Osnovnoj školi Hrvatski sokol u Podgajcima Podravskim održana je za učenike šestih razreda radionica "Prevencija ovisnosti". Radionica je održana u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi PU Osječko-baranjska. Nakon prezentacije koju je vodila djelatnica Crvenog križa, policijski službenik Odjela prevencije održao je dio radionice "Moj otisak prsta", koji je djeci bio osobito zanimljiv.
Srijeda, 15 Veljača 2017 13:45

"Zajedno više možemo" u Magadenovcu

  15. veljače 2017.g. održana je u OŠ "Matija Gubec" u Magadenovcu radionica prevencije ovisnosti u sklopu nacionalnog preventivnog programa "Zajedno više možemo" kojeg provodi Policijska uprava Osječko-baranjska u suradnji s obrazovnim institucijama.  Na provedbi radionica prevencije, koje se provode s učenicima šestih razreda, već treću godinu za redom PU Osječko-baranjska ostvaruje uspješnu suradnju s društvima Crvenog križa iz naše županije. Radionicu su u Magadenovcu proveli volonterka Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac Matea Samardžić i djelatnik Policijske postaje Donji Miholjac Robert Vrbešić. Sudionici, kojih je bilo preko 30, mogli su naučiti nešto novo o vrstama ovisnostima i načinima njihove prevencije, a na kraju se održao djeci osobito zanimljiv dio radionice "Moj otisak prsta".  
Srijeda, 29 Travanj 2015 11:22

"Zajedno vi\u0161e mo\u017eemo"

U srijedu, 29.04.2015.g. održana je druga po redu radionica na temu "Prevencija ovisnosti" u sklopu nacionalnog preventivnog projekta "Zajedno više možemo" PU osječko-baranjske.  Radionicu su pred učenicima šestih razreda održali Matea Samardžić i Mihael Marašek, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac, uz prisustvovanje policijskog službenika Roberta Škorvage.   Po završetku prezentacije održan je dio radionice pod nazivom "Moj otisak prsta", koji je učenicima ujedno bio i najzanimljiviji.
Stranica 1 od 2