Edukacija za rad terenskih jedinica

Tijekom vikenda u Osijeku u organizaciji Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održana je trodnevna edukacija za funkcionalan rad terenskih jedinica u sklopu projekta POMOZI ”Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove” na kojoj je sudjelovalo četiri člana Crvenog križa Donji Miholjac.
Kroz metode formalnog i neformalnog učenja, teorije i prakse, polaznici su učili o funkcioniranju Crvenog križa, posebice u kriznim situacijama, prioritetima zbrinjavanja unesrećenih i odgovora na potrebe zajednice, izazovima i stresu kojem mogu biti izloženi tijekom pružanja prve pomoći, pripremi građanstva, posebice djece i mladih u smislu njihovog jačanja, za otpornost na katastrofe, velike hladnoće i vrućine, te pružanje pomoći u svakodnevnom životu. Upoznati su s radom Službe traženja Crvenog križa, važnosti uloge ekipa za Psihosocijalnu podršku, te rukovanjem i komunikacijom radiostanicama, tj . TETRA sustavom, a ovaj dio edukacije su proveli djelatnici Područnog ureda Civilne zaštite Zvonko Grgec i Tomislav Ivić.
Ovo je bio prvi dio edukacije, a drugi dio će se održati od 03. do 05. veljače, kada će sudionici raditi na pripremi smještaja za unesrećene osobe, organizaciji humanitarne pomoći, te pripremi za krizne situacije.

Podijeli:


Accessibility Toolbar