Monitoring projekta COMMO, 11. lipnja 2012.

monitoring11. lipnja 2012. godine Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac posjetila je predstavnica UniCredit fondacije Barbara Grzywacz iz Italije radi monitoringa projetka COMMO. Obilasku prostorija GDCK Donji Miholjac, kao i jednog dijela terena koji je pokrivan u projektu COMMO, prisustvovali su predstavnici HCK Zagreb Sanja Pupačić i Ivana Zadražil, predstavnici GDCK Donji Miholjac, predvođeni ravnateljem Ivanom Petriševcem, te stručni suradnik u poljoprivredi projekta COMMO Dragutin Jagorinac. Nakon uvoda, u kojem su naše goste svojim pjevanjem dočekali korisnici programa Dnevni boravak, otpjevavši nam nekoliko tradicionalnih ”šokačkih” pjesama, krenuli smo u obilazak prostorija GDCK Donji Miholjac, doniranih alata i strojeva za poljoprivredu te na teren (Ivanovo i Viljevo). Obišli smo nekoliko korisnika projekta COMMO, donirali stočnu hranu te pregledali polja zasijana doniranim sjemenskim kukuruzom te zagnojena doniranim gnojivom. U razgovoru s korisnicima projekta još smo se više uvjerili u stanje života siromašnih slavonskih seljaka koji pokušavaju preživjeti baveći se poljoprivredom i stočarstvom. Po povratku u prostor GDCK D. Miholjac, prisustvovali smo tečaju šivanja i krojenja te tečaju izrade tradicionalih rukotvorina, promatrajući izradu zlatoveza. Nakon održane prezentacije o odrađenim aktivnostima i postignutim rezultatima u projektu COMMO, naši su nas gosti napustili te se uputili u Dardu gdje su posjetili njihovo Gradsko društvo Crvenog križa također uključeno u projekt COMMO.

 

Završetkom ovog projekta (kraj mjeseca kolovoza 2012.) naše Društvo nastavilo je provedbu pomoći lokalnoj zajednici, posebno starijim i bolesnim osobama kao što je prijevoz bolesnih osoba, posjet i dostava lijekova i namirnica, pranje rublja i dr.

 

Planira se tijekom prve polovine ove godine organizirati tečajeve za njegovateljice i tečaj krojenja uz određeno financiranje zainteresiranih osoba.

Podijeli:


Accessibility Toolbar