Stručno osposobljavanje za dadilje

IMG 1450
U prosincu 2011. godine započelo je provođenje stručnog osposobljavanja za dadilje. Provedbu edukacije izvršila je ustanova za obrazovanje odraslih «Magistra» iz Zagreba. Na osposobljavanju je sudjelovalo 12 osoba, a potreban je broj osoba osiguralo Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac na temelju popisa zainteresiranih kandidatkinja za ovu edukaciju.

Teoretski dio edukacije provodio se tijekom 100 sati u prostoru Crvenog križa Donji Miholjac. Nakon teoretskog dijela, korisnice su upućene na praktični dio edukacije u trajanju od 160 sati koji je započeo u siječnju 2012.g., te su nakon obavljene prakse stekle uvjete za polaganje ispita. Nakon uspješno položenog ispita, polaznice su osposobljavanja za dadilje 24. travnja 2012. godine u prostoru Crvenog križa Donji Miholjac svečano primile Uvjerenje na temelju kojega su osposobljavanje za dadilje upisale u radnu knjižicu.

Ovim stručnim osposobljavanjem dobili smo prve educirane dadilje na tržištu rada za područje Donjeg Miholjca i okolice. Ujedno je pružena prilika ženama da steknu novo zanimanje, a time i preduvjete za lakše zapošljavanje na tržištu rada.

Podijeli:


Accessibility Toolbar