Stručno osposobljavanje za njegovateljice

DSC02
U studenom 2010. g. započelo je stručno osposobljavanje za njegovateljice. Osposobljavanje se provelo s 12 osoba koje je osigurao Crveni križ na temelju popisa zainteresiranih kandidatkinja za ovu edukaciju.

Edukacija se provodila tijekom 140 sati u prostoru Crvenog križa. Nakon teoretskog dijela korisnice su upućene na praktični dio koji je završen u ožujku. Polaznice su pristupile ispitu koji je održan 07. ožujka 2011. g. u prostorijama Crvenog križa Donji Miholjac. Sve polaznice uspješno su završile osposobljavanje. Nakon evaluacije pismenih ispita i dnevnika praktične nastave, 14. ožujka 2011. g. održana je svečanost dodjele priznanja polaznicama na temelju kojega im je osposobljavanje upisano u radnu knjižicu. Korisnicama smo pružili pomoć oko sastavljanja zamolbi za posao.

Sedam polaznica osposobljavanja u ugovornom je odnosu s GDCK Donji Miholjac, te kroz program Pomoći u kući i program javnih radova obilazi korisnike u njihovim domovima i pomaže im u obavljanju kućanskih poslova, dostavi namirnica i lijekova te pružanjem ostalih usluga prema individualnim potrebama. Jednoj od polaznica osposobljavanja (Milanki Kolar) odobreno je obavljanje udomiteljske djelatnosti u svom domu. Udomljena osoba također je jedan od korisnika projekta kojeg je gđa. Kolar upoznala kroz obavljanje praktičnog dijela osposobljavanja.

Podijeli:


Accessibility Toolbar