Tečaj računalnog opismenjavanja i pisanja životopisa

DSC04090U drugoj polovici svibnja 2011. godine počelo je provođenje tečaja računalnog opismenjavanja u suradnji s obrtom za informatičku djelatnost «Ski» iz Donjeg Miholjca i Društvom invalida Donji Miholjac. Tečaj se provodio u sklopu psihosocijalne i pravne pomoći za najranjivije skupine. Pomoću treninga, osobe su se poticale na aktivno sudjelovanje u životu zajednice te na jačanje samopouzdanja usvajanjem novih vještina i sadržaja.

Prvi dio edukacije (treninga), na kojem su se učile osnove rada na računalu, proveo se u prostorijama Društva invalida. Prisustvovalo je 10 polaznika, od kojih su 4 bile nezaposlene osobe, 2 osobe s invaliditetom i 4 osobe starije životne dobi. Voditelj treninga bio je Igor Kiš, web dizajner (i vlasnik obrta) iz Donjeg Miholjca s velikim iskustvom u provođenju ovakvih i sličnih edukacija.

Drugi dio treninga činile su radionice pisanja životopisa koje su se provodile s manjim grupama polaznika na različitim lokacijama (dio u Donjem Miholjcu, a dio po okolnim mjestima). Drugi dio treninga, na kojem su prisutni osim pisanja životopisa također dobili informaciju o mogućnostima traženja zaposlenja putem interneta (na web stranicama HZZ-a, portalu moj posao i sl.) prošlo je ukupno 40 osoba. Voditelj treninga bio je Dinko Petriševac, profesor hrvatskog jezika i književnosti.

Podijeli:


Accessibility Toolbar